Pipacs gin 0,7 40%
Termékismertető
Pipacs gin 0,7 40%
Származás: Magyarország
Gyártó: Vitalis Kft.
Alapanyag: Gabona
Ízesítés: Boróka, + 27 alkotó, benne a Pipacs és a Nőszirom, citrusok.
Illat: A Pipacs gin 0,7 40%: A magyar gabonaföldeken nagy foltokban nyáron sokszor piroslik a pipacs, ami bár gyomnövény, de még is csodás látvány! Nos ebben a ginben is, már a kipárolgáskor is megállapítható, hogy lehet, hogy gyomnövény, de attól még igencsak vonzó az illata. Természetesen a gineknél a fő "aktor" a boróka, itt is meg van nagyon erősen. A citrusok szintén jelentős aromákkal toldották meg az eredeti és fő illatokat. Érezhetően száraz-édes-kesernyés párák emelkednek fel a kóstoló pohár fölé, és a sokféle citrus is megtette a hatását.
Íz: A Pipacs gin 0,7 40%: Ha már ilyen kuriózumot érezhettünk a megillatozáskor, akkor a kóstolás is ebben a mederben folyik tovább, mert a pipacs és a citrusok tömkelege a borókával és a gabonával, valamint a nőszirommal igencsak kivételes, egyedi, nagyon összetett, rétegről rétegre "fejlődő" íz hatást hoz létre. Édeskés-száraz-kesernyés - ez az alapok alapja. Na de ezen felül lime, grapefruit, keserű nerancs, citrom, narancshéj is érződeik benne egymás mellett egy időben feltörve az aromák tengeréből. Fűszeres, szénás, szárított gyümölcsös.
Lecsengés: Közepesen hosszú, borókás, fűszeres.
Szín: Átlátszó közép pink,- pirosas rózsaszín
Így kóstold meg: Önmagában, 18-21 fokon, esetleg hűtve, jéggel. Longdrinknek semlegesebb ízű tonikkal együtt próbáld, majd a koktélok világában a csillagos ég a határ……!
Ne hagyd, hogy a szomorúság belopódzon az ajtódon, - kóstold meg ma este ezt az itókát! Eggs!
Pár alapfogalom a ginről:
Minden gin alapja a boróka toboz magja vagy annak a kivonata. Sokféle gin van, de alapvetően kettő.
Az egyiket gabona cefréből lepárolják, majd a borókát, sokféle fűszer és gyógynövényt áztatnak bele és újra lepárolják.
A másiknál az alap gint bekeverik tiszta szesz, kevés cukor és természetes ízesítő anyag hozzáadásával.
Minimum 37,5 % az alkoholtartalom az EU-ban.
Vélemények
Én is értékelek »