Maul Lator (Villányi Franc) 0,75 15%
Termékismertető
Maul Lator (Villányi Franc) 0,75 15%
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Maul Pincészet
Alapanyag: szőlő, vörösbor, Cabernet Franc
Érlelés: Fahordóban,
Illat: A Maul Lator (Villányi Franc) 0,75 15% vörösbor illatai: Nos itt az orrunk hirtelen azt sem tudja, mit is érez?! Oly sűrű, oly aroma gazdag a kipárolgása. Tanninos, hordós, csrzett bőrös, földes, gombás, kékszőlős, fekete szedres, áfonyás, fekete cseresznyés, bodzás, csodás illatok káprázata tűni fel. Nagyon összetett, virtuóz zamatok jelennek meg.
Íz: A Maul Lator (Villányi Franc) 0,75 15% vörösbor ízei: Gazdag, összetett, rétegezett, savai komoly mértékben dominálnak, a hordófűszeresség jelentős, kékszőlős, áfonyás, kékszilvás, lekváros, fahéjas, földes, gombás, fűszeres, csokis, kakaós. Mellette bársonyos, jó húzásó nagyon szép vörösbor.
Lecsengés: Hosszan tűnnek tova, a savak is sokáig maradnak a hordóssággal és fűszerességgel együtt.
Szín: Mély vörös, feketés
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Hívd meg a Barátaidat, bulizzatok.......! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »